Wine Spectatorilta Pastikselle merkittävä viinipalkinto!


Pastiksen Wine Spectator palkinto

 

Wine Spectator on julkaissut vuoden 2019 palkintonsa maailman parhaista viiniravintoloista. Pastis ja sisarravintola Muru ovat ainoina suomalaisina ravintoloina palkittujen joukossa.

Wine Spectator huomioi vuosittain ravintolat, joiden viinivalikoima on erityisen mielenkiintoinen, sopii ravintolan tarjoamaan ruokaan ja vetoaa laajasti viinituntijoihin. Palkinnon saadakseen ravintolan viinilistan tulee olla kokonaisvaltainen pitäen sisällään niin vuosikerta- kuin laatuluokitellut viinit koko valikoimassaan. Tuottajien tarkat ja oikeat tiedot sekä yleinen esillepano ovat myös tärkeitä.

Palkintoja jaetaan kolmessa kategoriassa: Award of Excellence (yksi viinilasi), Best of Award of Excellence (kaksi viinilasia) sekä korkeimpana Grand Award (kolme viinilasia). Ravintola Muru noteerattiin Best of Award of Excellencen eli kahden viinilasin arvoiseksi ja Ravintola Pastis Award of Excellence eli yhden viinilasin arvoiseksi.

Ravintola Pastiksen viinilista on kasattu mitä upeimmista ranskalaisista klassikoista, kuin myös harvinaisemmista erikoisuuksista. Pastiksen viinilistasta vastaa Sommelier Antti Kontkanen.