Pastiksen sydän on sen ranskalainen keittiö. Ruokafilosofia nojaa klassisiin maalaisranskalaisiin herkkuihin, jotka jättävät muistijäljen. À la carte -listaltamme löytyvät asiakkaidemme ikisuosikit sekä ruokasesonkien ja upeiden raaka-aineiden innoittamat vaihtuvat herkkupalat.

Pastiksen palkittu viinilista on ravintolan ylpeyden aihe! Viinilistaltamme löytyy eurooppalaiset klassikkoviinit, pienituottajien erikoisherkut, modernit tulevat ’klassikot’ ja upeat vuosikertaerikoisuudet, joista moni viiniystävä unelmoi.

 

 

 

LOUNAS

Tule nauttimaan viikoittain vaihtuvasta 3 ruokalajin Menu du Jourista!

Keittiömme valmistaa ranskalaista keittiötä ammentaen ja kauden raaka-aineita kunnioittaen viikoittain vaihtuvan lounasmenun.

Lounas tarjolla ti-pe 11.30-16.00 (viimeiset varaukset 15.00) välisenä aikana.

Pastiksen lounaalla käytät ajan tehokkaasti ja nautit samalla herkullisesta ruoasta 35 € kiinteään hintaan sisältäen alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan. Otamme mahdolliset allergiat ja erikoisruokavaliot huomioon ja pidämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Menukokonaisuuden lisäksi tarjolla on klassikkoannoksia täydentämään lounaan herkkuja.

TERVETULOA!

 

MENU DU JOUR 

Härkätartar, pikkelöityä sinapinsiementä,
retiisiä, aiolia ja keltuaiskreemiä

        ***       

Paistettua scampia, varhaisperunaa ja tomaattivinegrettiä

***

Raparperisorbettia, hunajapaahdettua kauraa
ja haudutettua raparperia

35 €

 

KLASSIKOT

Roquefortilla gratinoidut Pastiksen etanat
15 €
 
Pastiksen tartar, keltuaista ja dijonnaise
16 €
 
Charcuterie, marinoituja oliiveja ja cornichons
16 €
 
Croque Monsieur / Madame & salaattia
17 €/19 €
 
Päivän salaatti
16 €
 
Päivän kala
31 €
 
Grillattu naudan flank steak,
parsaa ja bearnaisekastiketta
36 €
 

LISUKKEET

Pastiksen tryffeliranskalaiset

5,9 €

Vihersalaattia ja sitruunavinaigrette

5,9

 

 
 
 

MENU DU CHEF

Päivän neljän ruokalajin Menu du Chef

59 €

Sommelierin viinisuositukset menulle

49 €

KLASSIKOT

Roquefortilla gratinoidut Pastiksen etanat

15 €

Pastiksen tartar, keltuaista ja dijonnaise

16 €

Charcuterie, marinoituja oliiveja ja cornichons

16 €

Croque Monsieur/ Madame & salaattia

17 € / 19 €

ALKURUOAT

Nieriä confit, keltajuurta ja friseesalaattia

16 €

Endiivi-Roquefortsalaatti, dijonvinegrettiä ja saksanpähkinää

14 €

Rapea Brandade, vesikrassia ja kaprismajoneesia  

15 €

PÄÄRUOAT

Puolikas kevätkananpoika, hernettä,
grillattua punasikuria ja kanajus

29 €

Paahdettua siikaa, confit purjoa ja grenobloise -kastiketta

31 €

Kokonaisena kypsennetty päivän kala

32 €

Grillattu naudan flank steak,
parsaa ja bearnaisekastiketta

36 €

Panisses, porkkanapyrettä
ja kuningasosterivinokasta

28 €

LISUKKEET

Pastiksen tryffeliranskalaiset

5,9 €

Vihersalaattia ja sitruunavinaigrette

5,9 €

Paahdettuja porkkanoita ja rakuunaa

5,9 €

Supplément Foie Gras

11 €

JÄLKIRUOAT

Pralinejäädyke, päärynäkreemiä ja touille

12 €

Seljankukkaa, paahdettua
valkosuklaata ja valkosuklaajäätelöä

12 €

Tartaletti maitosuklaamoussella ja appelsiinimarmeladia

13 €

Ranskalaisia juustoja

à 6
14 € (3 kpl)

Päivän jäätelö

5 €

 

 

 

 

brunssi

Pastis tarjoaa kaupungin tyylikkäimmän brunssin! Kaartinkaupungin ainoa pöytiintarjoiltu lauantaibrunssi on saatavilla klo 11.30-16.00 (viimeiset varaukset 15.00).

Brunssi aloitetaan vaihtuvalla charcuterie-henkisellä alkupalalajitelmalla. Pääruokana tarjotaan kauteen sopiva lämmin ruoka sekä jälkiruokana jokin klassinen ranskalainen herkku. Allergiat ja erikoisruokavaliot huomioimme menussa ja pidämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

 

BRUNSSI

Charcuterie, marinoituja oliiveja ja cornichons

***

Grillattua nieriää provencale

***

Jogurttimoussea ja mansikoita

35 €

 

KLASSIKOT

Roquefortilla gratinoidut Pastiksen etanat
15 €
 
Pastiksen tartar, keltuaista ja dijonnaise
16 €
 
Charcuterie, marinoituja oliiveja ja cornichons
16 €
 
Croque Monsieur / Madame & salaattia
17 €/19 €
 
Päivän kala
31 €
 
Grillattu naudan flank steak,
parsaa ja bearnaisekastiketta
36 €