Pastiksen sydän on sen ranskalainen keittiö. Ruokafilosofia nojaa klassisiin maalaisranskalaisiin herkkuihin, jotka jättävät muistijäljen. À la carte -listaltamme löytyvät asiakkaidemme ikisuosikit sekä ruokasesonkien ja upeiden raaka-aineiden innoittamat vaihtuvat herkkupalat.

Pastiksen palkittu viinilista on ravintolan ylpeyden aihe! Viinilistaltamme löytyy eurooppalaiset klassikkoviinit, pienituottajien erikoisherkut, modernit tulevat ’klassikot’ ja upeat vuosikertaerikoisuudet, joista moni viiniystävä unelmoi.

 

 

 

LOUNAS

Tule nauttimaan viikoittain vaihtuvasta 3 ruokalajin Menu du Jourista!

Keittiömme valmistaa ranskalaista keittiötä ammentaen ja kauden raaka-aineita kunnioittaen viikoittain vaihtuvan lounasmenun.

Lounas tarjolla ti-pe 11.30-16.00 (viimeiset varaukset 15.00) välisenä aikana.

Pastiksen lounaalla käytät ajan tehokkaasti ja nautit samalla herkullisesta ruoasta 35 € kiinteään hintaan sisältäen alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan. Otamme mahdolliset allergiat ja erikoisruokavaliot huomioon ja pidämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Menukokonaisuuden lisäksi tarjolla on klassikkoannoksia täydentämään lounaan herkkuja.

TERVETULOA!

 

MENU DU JOUR 

Tartar, aiolia, rapeaa sipulia ja comtea

***

Paistettua maissikanan rintaa ja ratatouillea

***

Appelsiini crème brûlé

35 €

 

 

KLASSIKOT

Roquefortilla gratinoidut Pastiksen etanat
15 €
 
Pastiksen tartar, keltuaista ja dijonnaise
16 €
 
Charcuterie, marinoituja oliiveja ja cornichons
16 €
 
Croque Monsieur / Madame & salaattia
17 €/19 €
 
Päivän kala
31 €
 
Grillattu naudan dry-aged entrecôte ja sauce au poivre
35 €
 
 
 
 

MENU DU CHEF

Päivän neljän ruokalajin Menu du Chef

59 €

Sommelierin viinisuositukset menulle

49 €

KLASSIKOT

Roquefortilla gratinoidut Pastiksen etanat

15 €

Pastiksen tartar, keltuaista ja dijonnaise

16 €

Charcuterie, marinoituja oliiveja ja cornichons

16 €

Croque Monsieur/ Madame & salaattia

17 € / 19 €

ALKURUOAT

Linssi-persimonsalaatti, roquefortilla ja pekaanilla

14 €

Paistettua kampasimpukkaa ja antiboise

17

Siikacarpaccio ja passionvinaigrettiä

15 €

PÄÄRUOAT

Täytettyä viiriäistä, pistaasitapenadea
ja tummaa valkoviinikastiketta

31 €

Bouillabaisse

28 €

Kokonaisena kypsennetty päivän kala

31 €

Grillattu naudan dry-aged entrecôte
ja sauce au poivre

35 €

Papu-cassoulet ja grillattua portobelloa

26 €

LISUKKEET

Pastiksen tryffeliranskalaiset

5,9 €

Vihersalaattia ja sitruunavinaigrette

5,9 €

Endiiviä, anjovismajoneesia ja yrtticrumble

5,9 €

Lisuke foie gras

11 €

JÄLKIRUOAT

Suklaaganache-leivos ja tyrnisorbettia

12 €

Sitruunatuulihattuja ja sitruunasorbettia

12 €

Brioche perdu, karamellia ja vaniljajäätelöä

14 €

Ranskalaisia juustoja

à 6
14 € (3 kpl)

Päivän jäätelö

5 €

 

 

 

 

 

brunssi

Pastis tarjoaa kaupungin tyylikkäimmän brunssin! Kaartinkaupungin ainoa pöytiintarjoiltu lauantaibrunssi on saatavilla klo 11.30-16.00 (viimeiset varaukset 15.00).

Brunssi aloitetaan vaihtuvalla charcuterie-henkisellä alkupalalajitelmalla. Pääruokana tarjotaan kauteen sopiva lämmin ruoka sekä jälkiruokana jokin klassinen ranskalainen herkku. Allergiat ja erikoisruokavaliot huomioimme menussa ja pidämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

 

BRUNSSI

Charcuterie, marinoituja oliiveja ja cornichons

***

Ankka confit ja savoijinkaalia

***

Appelsiinikakkua ja suklaamoussea

35 €

 

KLASSIKOT

Roquefortilla gratinoidut Pastiksen etanat
15 €
 
Pastiksen tartar, keltuaista ja dijonnaise
16 €
 
Charcuterie, marinoituja oliiveja ja cornichons
16 €
 
Croque Monsieur / Madame & salaattia
17 €/19 €
 
Päivän kala
31 €
 
Grillattu naudan dry-aged entrecôte ja sauce au poivre
35 €