Menu, lounas & brunssi

Selkeitä, runsaita ja houkuttelevia makuja


Ruokatyylimme kulmakiviä ovat ranskalaisen keittiön klassiset herkut. Lauantaisin tarjoamme brunssin klo 11.30-15.

Menu


Roquefortilla kuorrutetut etanat Pastis-voissa13,5 €
Härkätartar ja graavattua keltuaista14,5€
Kurpitsatatin ja Brebiou-moussea12,5 €
Talon charcuterie16,5 €
Sokerisuolattua taimenta, mätiä ja tilli-dijonkreemiä14,5 €
Ranskalainen sipulikeitto12,5 €
Pastiksen bouillabaisse15,5 €
------------------------------
Croque Monsieur/Madame, salaattia15,5€/16,5€
Härkätartar ja graavattua keltuaista23,5 €
Pastiksen bouillabaisse23,5 €
Kokonaisena kypsennetty päivän kala27,5 €
Täytettyä seepiaa, botargaa ja vaniljalla maustettua hummerikastiketta27 €
Punajuuricocotte, versosalaattia ja macadamiapähkinää23,5 €
Paistettua häränkieltä ja kateenkorvaa, tummaa laakerinlehtikastiketta27,5 €
Vasikan Entrécôte ja Bearnaisekastiketta28 €
Härän Dry aged T-luupihvi ja foyot-kastikettaKahdelle 55€
------------------------------
Pistaasi-rommibaba ja toffeejäätelöä10,5 €
Omenaparfait ja kaneli-anglaise10,5 €
Suklaamarkiisi ja vadelmaa10,5 €
Petit Fours7,9 €
Ranskalaisia juustoja, talon näkkileipää ja hillokettaá 5 / 12€
Vacherin Mont D´or-juusto (4-6 hengelle)30 €
Ravintola Pastis

Lounas 


Tule nauttimaan viikoittain vaihtuvasta 3-ruokalajin Joululounaasta!  Keittiömme valmistaa ranskalaista keittiötä ammentaen ja kauden raaka-aineita kunnioittaen viikoittain vaihtuvan joululounasmenun. Lounas tarjolla ti-pe 11.30-15.00 välisenä aikana. Pastiksen lounaalla käytät ajan seurustellen ystäviesi kanssa ja nautit samalla herkullisesta ruuasta. Joululounas tarjoaa 44€ kiinteään hintaan alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan.  Mikäli kaipaat privaatimpaa tilaa lounaalle niin viereisen oven takaa aukeaa täysin uudistettu Le Petit Pastis kabinetti.

JOULULOUNAS VIIKKO 50
Ankanmaksaa au Torchon ja Verjus-vinaigrette
Foie gras au torchon with Verjus-vinaigrette
***
Paahdettua poron sisäpaistia ja Pomerol-kastiketta
Roasted reindeer roast with Pomerol sauce
***
Sahrami Crème Brûlé ja päärynäjäätelöä
Saffron Crème Brûlé with pear ice cream
44€

Varaa pöytä

Brunssi


Pastiksen uudistunut Brunssi!
Pastis tarjoaa ainoana Kaartin kaupungissa pöytiintarjoillun lauantaibrunssin. Brunssi aloitetaan charcuterie -henkisellä alkupalalajitelmalla. Pääruokana tarjotaan kauteen sopiva lämminruoka sekä jälkiruokana jokin klassinen ranskalainen herkku. Brunssin hinta 29€. Brunssin lisäksi tarjolla parhaita poimintoja a´la carte-listaltamme. Brunssi tarjolla lauantaisin 11.30-14.00 välisenä aikana (saapua voi siis vielä klo 14.00).

 

 

Viinit


Ravintoloitsija ja sommelier Samuil Angelov suosii persoonallisten eurooppalaisten tuottajien viinejä. Kattavaan valikoimaan kuuluu sekä laadukkaita pöytäviinejä että kiinnostavia kellarin aarteita.

Lista elää koko ajan, sillä valtaosa viineistä hankitaan pieniltä viinitaloilta ja uusia viinejä etsitään jatkuvasti.