Menu, lounas & brunssi

Selkeitä, runsaita ja houkuttelevia makuja


Ruokatyylimme kulmakiviä ovat ranskalaisen keittiön klassiset herkut. Lauantaisin tarjoamme brunssin klo 11.30-15. Huomaathan että viikolla koko ruokalistamme on saatavilla aina koko päivän (ti-pe) sekä maanantaina klo 16.30 eteenpäin.

Menu


CLASSIQUE
Roquefortilla kuorrutetut
etanat Pastis-voissa
13,5 €
Black Angus tartar ja parmesankreemiä 14,5€ / 21,5 €
Croque Monsieur/Madame, salaattia15,5€ / 16,5 €
Pastiksen Bouillabaisse ja rouillea16,5€/22 €
CHARCUTERIE
Talon charcuterie16,5 €
ENTRÉES
Kurpitsaraclette, marinoitua pikkusipulia ja tuoretta mustapippuria11,5€
Hiillostettua jääkellarin taimenta, keltuaiskreemiä ja taimenenmätiä 13,5 €
Pulpomosaiikki, paprikavinaigrettea ja avrugaa 14,5 €
Sherryllä maustettu lintuconsommé ja fasaanifrikadelleja14 €
PLATS PRINCIPAUX
Pastiksen päivän kalansaalispäivän hinta
Viini-yrttiliemessä haudutettua vasikanniskaa, kastanjaa ja pikkelöityä omenaa26,5 €
Kateenkorvalla täytetty viiriäinen ja tummaa mustaherukka-punasipulikastiksetta28,5 €
Tryffelillä maustettu mustajuuri-cocotte ja kukkakaalia Mie de Pain23 €
LE GRILL
Puolikas hummeri, pinaatti-linguinea ja merirapukastiketta29,5 €
Chateubriand ja Bearnaisekastiketta28,5 €
Karitsankaretta 2:lle ja Bearnaisekastiketta54 €
Foie Gras+6 €
GARNITURES
Tryffelillä maustetut, käsin leikatut
ranskanperunat
5,5 €
Lehtisalaatteja ja hunajadressing4,5 €
Paistettua maa-artisokkaa4,5 €
Pastiksen dippikastike1,5 €
FROMAGE
Ranskalaisia juustoja, talon näkkileipää ja hillokettaà 5 €, lajitelma 12 €
LES DESSERTS
Karpalo Souffle ja appelsiinilla maustetta Caramelia-jäätelöä10,5 €
Manteliparfaita, suklaata ja suolakaramellia10,5 €
Kirsikkacremeux ja tuorejuusto-sitruunasherbettia10,5 €
Petit Fours7,9 €
BRUNSSI LAUANTAISIN29 €

Lounas 


Tule nauttimaan viikoittain vaihtuvasta 3-ruokalajin Menu du Jourista!  Keittiömme valmistaa ranskalaista keittiötä ammentaen ja kauden raaka-aineita kunnioittaen viikoittain vaihtuvan lounasmenun. Lounas tarjolla ti-pe 11.30-15.00 välisenä aikana. Pastiksen lounaalla käytät ajan tehokkaasti ja nautit samalla herkullisesta ruuasta. Business lunch tarjoaa 29€ kiinteään hintaan alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan. Takaamme että palvelu toimii mutkattomasti ja lounaan ehtii nauttimaan jopa 45 minuutissa.

Brunssi


Pastiksen brunssi tarjoaa ainoana Kaartin kaupungissa pöytiintarjoillun lauantaibrunssin. Brunssilla aloitetaan charcuterie henkisellä alkupalalajitelmalla. Pääruokana tarjotaan kauteen sopiva lämminruoka sekä jälkiruokana jokin klassinen ranskalainen herkku. Brunssin hinta 29€ ja se on tarjolla lauantaisin 11.30-14.00 välisenä aikana (saapua voi siis vielä klo 14.00).

Viinit


Ravintoloitsija Samuil Angelov sekä ravintolapäällikkö Camilla Tuhkanen suosivat persoonallisten eurooppalaisten tuottajien viinejä. Kattavaan valikoimaan kuuluu sekä laadukkaita pöytäviinejä että kiinnostavia kellarin aarteita.

Lista elää koko ajan, sillä valtaosa viineistä hankitaan pieniltä viinitaloilta ja uusia viinejä etsitään jatkuvasti.

Viinilista (PDF)