Menu, lounas & brunssi

Selkeitä, runsaita ja houkuttelevia makuja


Ruokatyylimme kulmakiviä ovat ranskalaisen keittiön klassiset herkut. Lauantaisin tarjoamme brunssin klo 11.30-15. Huomaathan että viikolla koko ruokalistamme on saatavilla aina koko päivän (ti-pe) sekä maanantaina klo 16.30 eteenpäin.

Menu


CLASSIQUE
Roquefortilla kuorrutetut etanat Pastis-voissa13,5 €
Härkätartar ja persiljakreemiä 14,5€ / 21,5 €
Croque Monsieur/Madame, salaattia15,5€ / 16,5 €
Pastiksen Bouillabaisse ja rouillea16,5€/22 €
CHARCUTERIE
Talon charcuterie16,5 €
ENTRÉES
Grillattua zucchinia ja latva-artisokkaa, tomaatti-vihanneskeittoa12,5€
Siika-Kuningasraputerriiniä, raastettua keltuaista ja sitruunaconfit 14 €
Paistettuja sammakonreisiä Mie de Pain, munakoisokaviaaria ja tomaattivinaigrettea13,5 €
PLATS PRINCIPAUX
Kokonaisena kypsennetty päivän kala28,5 €
Sahramiliemessä haudutettuja hauki-lohiquenelleja ja sitruunaverbanalla maustettu Beurre Blanc26 €
Paistettua vasikankieltä, juuripersiljapyreetä ja lipstikkakastiketta27 €
Brebiou-juustolla täytetty siitakesieni-kasvisrösti ja shalottisipulivinaigrettea23 €
LE GRILL
Pulpoa, avocado-pinaattilinguinea ja pecorinoa28,5 €
Härän Bavettea ja savubearnaisekastiketta27,5 €
Iberiso-porsaan karetta 2:lle ja savubearnaisekastiketta52 €
Foie Gras+6 €
GARNITURES
Tryffelillä maustetut, käsin leikatut
ranskanperunat
5,5 €
Lehtisalaatteja ja hunajadressing4,5 €
Karamellisoitua endiiviä ja saksanpähkinää4,5 €
Pastiksen dippikastike1,5 €
FROMAGE
Ranskalaisia juustoja, talon näkkileipää ja hillokettaà 5 €, lajitelma 12 €
LES DESSERTS
Suklaaparfait, rapaperisorbet ja lakritsia10,5 €
Saksanpähkinäpiirasta, espressojäätelöä ja valkosuklaavaahtoa10,5 €
Laventelilla maustettua Crème Brûlée ja boysenmarjasherbettiä10,5 €
Petit Fours7,9 €
BRUNSSI LAUANTAISIN29 €

Lounas 


Tule nauttimaan viikoittain vaihtuvasta 3-ruokalajin Menu du Jourista!  Keittiömme valmistaa ranskalaista keittiötä ammentaen ja kauden raaka-aineita kunnioittaen viikoittain vaihtuvan lounasmenun. Lounas tarjolla ti-pe 11.30-15.00 välisenä aikana. Pastiksen lounaalla käytät ajan tehokkaasti ja nautit samalla herkullisesta ruuasta. Business lunch tarjoaa 29€ kiinteään hintaan alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan. Takaamme että palvelu toimii mutkattomasti ja lounaan ehtii nauttimaan jopa 45 minuutissa.

Brunssi


Pastiksen brunssi tarjoaa ainoana Kaartin kaupungissa pöytiintarjoillun lauantaibrunssin. Brunssilla aloitetaan charcuterie henkisellä alkupalalajitelmalla. Pääruokana tarjotaan kauteen sopiva lämminruoka sekä jälkiruokana jokin klassinen ranskalainen herkku. Brunssin hinta 29€ ja se on tarjolla lauantaisin 11.30-14.00 välisenä aikana (saapua voi siis vielä klo 14.00).

Viinit


Ravintoloitsija ja sommelier Samuil Angelov suosii persoonallisten eurooppalaisten tuottajien viinejä. Kattavaan valikoimaan kuuluu sekä laadukkaita pöytäviinejä että kiinnostavia kellarin aarteita.

Lista elää koko ajan, sillä valtaosa viineistä hankitaan pieniltä viinitaloilta ja uusia viinejä etsitään jatkuvasti.

Viinilista (PDF)
https://pastis.fi/diapam.html https://pastis.fi/reductil.html https://pastis.fi/xanor.html